Držači za saksije i žardinjere na terasi

Držači sa saksije nam omogućavaju da saksije sa cvećem okačimo na terasi. Bilo da je reč o horizontalnim držačima koje kačimo na ograde ili vertikalnim nosačima, koje kačimo za zid, plafon i sl. oni nam olakšaju uzgoj cveća, čak i kad nemamo mnogo prostora. Nema svako od nas dvorište, baštu ili veliku terasu, ali i mala terasa ili balkon mogu ukusno da se urede i ožive sa cvećem, pomoću držača za saksije. Držači saksija se mogu preporučiti svima koji žele da okače saksije na zid ili ogradu.

Metalni držači

Metalni držači za žardinjere su možda i najviše u upotrebi kod nas. Konstrukcija od metala je tako osmišljena da se metalni držač kači za ogradu terase sa spoljne strane. U nosač žardinjera se smeste žardinjere sa cvećem. Time je vaše cveće postalo vidljivo i iznutra i spolja, pa predstavlja ukras za vas, ali i za zgradu, ulicu ili dvorište. Metalni držači za saksije se uglavnom kupuju na pijaci ili u cvećarama. Pri izboru treba obratiti pažnju na dimenzije, pošto su i žardinjere različitih dimenzija, kao i boju držača, jer ima različitih boja. Kad su u pitanju metalni držači žardinjera cena je od 160 dinara pa na više, u zavisnosti od dimenzija.

Viseći držači za saksije

Viseći nosači ili vertikalni držači saksija mogu biti od pvc materijala, a mogu i metalni. Prodaju se i kao lanci za saksije. Sa jedne strane je kuka koja se kači na zidni nosač, a od nje se prostiru 3 lanca koji imaju kukice na kraju i one se kače na saksiju. Ovi viseći držači saksija su sve više u upotrebi, a posebno su pogodni za viseće biljke, čija forma onda dolazi do izražaja i to sve jako lepo može da izgleda.
Postoje i drveni držači za saksije, koji se kače na zid i mogu biti odličan izbor za puzavice na terasi, stubištu, pa čak i u stanu. Držači se takođe mogu praviti i od pruća.

Uradi sam držači za saksije pleteni

Pleteni držači za saksije se prave od kanapa, teksila ili sličnih materijala. Koristi se tehnika vezanja čvorova makrame. Ovakvi ručno rađeni držači saksija mogu zaista najlepše da izgledaju. Mogu biti urađeni kao ukrasni detalji različitih boja i oblika, a pri tom još i savršeno odrađuju svoju funkciju.

Share Button
loading...

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

error: Content is protected !!