Efikasno otpušavanje odvoda pomoću bušilice i sajle

Već smo u nekom od ranijih klipova pričali o otpušavanju sudopere pomoću sode bikarbone i sirćeta. Mnogi su reagovali na to da im nije pomoglo. To je dobro rešenje za neka lakša začepljenja odvoda, isto kao i vakum guma. Međutim, ovo ne deluje kod teških začepljenja, pa treba potražiti efikasnije rešenje. U tom slučaju, efikasno možemo otpušiti odvod pomoću sajle i bušilice. Dobro ste čuli bušilice.

Sajla za otpušavanje odvoda

Sajla je metalni, jak i savitljiv alat koji se koristi upravo za ovu namenu. Sajle mogu biti različitih dimenzija. Razlikuju se po dužini i po prečniku, tako da je moguće upotrebiti adekvatnu sajlu u datim okolnostima. Sajle obično koriste vodoinstalateri. Kupuju se u prodavnicama snabdevenim materijalom za vodovod i kanalizaciju.

Rukovanje sajlom

Za rukovanje sajlom potrebno je dvoje ljudi. Jedno lice vrti sajlu, a drugo lice gura sajlu. Sajla je u cevi kao feder, a ima na vrhu dva roga, kojima se probija. I pored toga ovo je mukotrpan posao.

Trik sa bušilicom

Ovo je izuzetno efikasno rešenje za začepljen odvod, bilo da je u pitanju sudopera, lavabo, kada ili slivnik, a bez mnogo muke. Namontirajte kraj sajle na bušilicu i stegnite kao burgiju. Ubacite drugi deo sajle u cev. Opet je poželjno da budu dve osobe (mada postoje neki nastavci, u vidu alata, koji zamenjuje drugu osobu). Jedno lice rukuje sa bušilicom, a drugo lice drži sajlu sa rukavicama i gura u cev. Sve treba biti prilično sinhronizovano. Onaj ko rukuje bušilicom mora pažljivo da dozira broj obrtaja, tako da se otpuši odvod, a da ne bude opasno. Može da bude opasno za ljude, da se sajla ne otkači, zato sajlom i bušilicom mogu da rukuju samo oni su vični sa alatom. Dakle treba voditi računa o sopstvenoj bezbednosti, ali i da ne oštetite cevi .

Share Button
loading...

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

error: Content is protected !!